Klimatsmart möter kökssmart

Nu kliver vi in i den växtbaserade världen med en helt ny produktserie. Mångsidig, klimatsmart och smakrik. För alla – och nästan allt.

Mot en köks- och klimatsmart framtid

Vi vet att växtbaserat kommer att bli ett lika naturligt alternativ på tallriken som animaliskt är idag. Därför inledde Kalino 2019 en satsning på ett helt nytt växtbaserat produktsortiment, baserat på ärta och bondböna. Tillsammans med professionella matkonstnärer har vi utvecklat hållbara recept som även är anpassade för Mashie. Produkterna heter precis vad de är; Ärt & Bondböna.

Gott om nyttigheter – inga konstigheter

Ärt & Bondböna är en proteinrik torrvara fri från allergener, gluten, laktos och övriga tillsatser. Den innehåller bara tre ingredienser; gul ärta, bondböna och lite salt.

Flera storlekar – många möjligheter

Ärt & Bondböna finns i fyra olika former som öppnar för olika användningsområden: färsbitar, finhackad, flingor och bitar. Färsbitar är minst och bitar är störst.

Många möjligheter – från soppa till bröd

Ärt & Bondböna är råvaran till grytor, soppor, lasagne, biffar och andra färsrätter. Men också till mycket mer. Som bakning av mjuka kakor, bröd och krutonger. Testa själv möjligheterna!

Kalino Play

Se möjligheterna. På Kalino Play visar professionella kockar upp produkterna och hur de kan användas till spännande hållbara smakupplevelser.

Se mer här!

Vill du veta mer om vårt växtbaserade sortiment? Hör av dig så berättar vi mer.