Livsmedelsproffsens vardagsleverantör

Från industrins behov av råvaror för förädling, till smakrika färdigrätter för din matbutik. I mer än 40 år har vi levererat förstklassiga livsmedelsprodukter som får vardagen att fungera för food service, industri och retail.

Vi är Kalino

Vi är idag runt 10 medarbetare som arbetar från vårt huvudkontor mitt i centrala Malmö. Med lång erfarenhet från olika delar av branschen förstår vi våra kunders behov och har under åren etablerat stabila samarbeten med allt från råvaruleverantörer och slakterier till logistikpartners.

Med ett stort internationellt nätverk och erfarna medarbetare kan vi hantera de flesta specialbeställningar. När andra kräver stora kvantiteter kan vi även hantera de mindre beställningarna. Det gör att vi kan både kan vara en stabil leverantör och en guide som hjälper till att utveckla ditt sortiment, oavsett om du kommer från ett litet företag eller en större grossistverksamhet.

Smaksäkra

Kunnig personal och etablerade samarbetspartners med hög kvalitetsmedvetenhet gör att vi kan leverera med jämn och hög kvalitet. Därför kan du lita på att våra produkter har samma smak, kvalitet och konsistens varje gång.

Leveranssäkra

Både förutsägbarhet och flexibilitet är avgörande för många av våra kunder. Med väletablerade leverantörskedjor och ett stort internationellt nätverk kan vi leverera både små och stora kvantiteter. Pålitligt och tryggt.

Nyfikna

Vi är alltid nyfikna på våra kunders affär men också på nya trender i matvärlden och nya lösningar från våra leverantörer. Våra dedikerade säljare finns alltid tillgängliga för att hjälpa er att utveckla sortimentet, gärna på plats hos er.

Vår historia

1979 arbetade Ingemar Röriksson för styckningsföretaget Rune Lundh i Genarp. Han hade då arbetat med livsmedel sedan 15 års ålder. Med lång erfarenhet av branschen såg han nya möjligheter på exportmarknaden. När idén hade mognat tog han steget, sade upp sig och startade eget med stöd av Karl-Hugo Holmberg och Olle Klaesson.

Bolaget de startade döptes till Kalino – en kombination av de tre grundarnas förnamn. Då fokuserade Kalino framför allt på export av tunga, njure och lever till länder där efterfrågan var större än på hemmaplan. Idag levererar Kalino ett brett sortiment, huvudsakligen till Sverige och Danmark.

Majoritetsägare i Kalino Food AB är den internationella företagsgruppen BHJ som är en ledande, global leverantör av animaliska proteiner för den internationella livsmedelsindustrin. BHJ ägs i sin tur av The Lauridsen Group, Inc. (LGI) som är ett privatägt företag med huvudkontor i Ankeny, Iowa i USA.

Några milstolpar

1983 Inleder samarbete med Peter Holm (idag BHJ A/S) i Danmark
1994 Säljs 75% till Peter Holm
2000 Nya lokaler i Staffanstorp
2004 Namnbyte till BHJ Kalino Food AB
2009 Strategiskt samarbete inleds med Charoen Pokphand Foods – leverantör av varumärket Kitchen Joy
2014 Charoen Pokphand Foods blir delägare
2015 Varumärket Family Cuisine™ förvärvas från BHJ A/S
2018 Namnbyte till Kalino Food AB
2020 Lansering av växtbaserade Ärt & Bondböna
2022 Kontoret flyttar till centrala Malmö
2023 Charoen Pokphand Foods förvärvar 60%

Hållbarhet och samhällsansvar

Hos Kalino tror vi på sunt förnuft och ett långsiktigt perspektiv. För oss handlar hållbarhet framför allt om att skydda våra naturresurser, att använda dessa på bästa möjliga sätt och att undvika att skapa onödigt avfall.

Tack vare att vi kombinerar detta med ett fokus på effektiva produktionsprocesser, minskade C02-utsläpp och ett fokus på kvalitet, kan vi bedriva en effektiv och lönsam verksamhet.

Kalino är certifierade enligt ISO 22000 och EU ekologiskt. Detta innebär att vi på ett systematiskt sätt arbetar med förbättringar och uppföljning i vår verksamhet vad gäller livsmedelssäkerhet. Detta ger alla i värdekedjan en starkare konkurrensfördel och öppnar upp för nya affärsmöjligheter.

Vårt hållbarhetsfokus kan uttryckas i tre principer:

1. Att ta väl hand om miljön
2. Att utveckla högkvalitativa produkter
3. Att erbjuda bästa möjliga arbetsförhållanden för våra medarbetare
EU ekologiskt certifikat
BRC Agent & Brokers
Vill du veta mer om hur vi ser på och jobbar med hållbarhet och samhällsansvar? Ladda ner vår hållbarhetspolicy. Eller kontakta oss så berättar vi mer.

 

Hållbarhetspolicy (kommer snart)